გამოიწერეთ სიახლეები!

© 2015 Ipkli

  • ინფო

  • პროდუქცია

  • სიახლეები

  • ბლოგი

  • მაღაზიები

  • კონტაქტი

  • More

    • ინფო

    • პროდუქცია

    • სიახლეები

    • ბლოგი

    • მაღაზიები

    • კონტაქტი

    • More

      • fb.png
      • linkedin.png
      • twitter.png
      • instagram.png

      EN

      "იფქლი" გოლდენ ბრენდის 2017 წლის ჯილდოს...

      01.05.2018

      იფქლის პასკები უკვე გაყიდვაშია!

      28.03.2018

      დაჭრილი ეკონომბატონი - "იფქლის" ახალი პრ...

      01.02.2018

      როგორია ჭვავის 80%-იანი პური?

      08.12.2017

      რატომაა "ნატურამო" ყველაზე ჯანსაღი დიეტუ...

      28.06.2017

      "იფქლი" ჯანსაღი ცხოვრების წესის მხარდამჭ...

      24.06.2017

      5 მითი პურის შესახებ, რომლებიც არ უნდა დაიჯეროთ

      31.05.2017

      10 სახალისო ფაქტი პურის შესახებ

      29.05.2017

      "იფქლის" ქიშმიშიანი პასკები თბილისის მაღ...

      10.04.2017

      ჭვავის პური სვანური მარილი - ჩვენი ახალი პროდუქტი!

      06.04.2017

      Please reload

      უახლესი

      რატომ არის „იფქლის“ შავი პურეული შედარებით ღია ფერის?

      18.06.2015

      ჯანსაღი კვებისათვის რეკომენდირებული რაციონი

      16.03.2015

      რა უპირატესობა აქვს ხაშზე დამზადებულ პურს?

      07.09.2015

      1/4
      Please reload

      პოპულარული

      ზებრა პური - ჯანსაღი, გემრიელი და ლამაზი

      19.05.2015

      ყველას სურს სასარგებლო, გემრიელი და ლამაზი პურის დაგემოვნება. ცხობაში წლობით დაგროვილი გამოცდილებების დახმარებით, დღეს სახლის პირობებშიც კი შესაძლებელია ორიგინალურობა გამოვიჩინოთ, როცა საქმე პურის ცხობას ეხება. 

       

      გთავაზობთ ჭვავის ზებრა პურის მარტივ რეცეპტს, რომელიც თქვენ პურს გემოსა და სასარგებლო თვისებების გარდა არაჩვეულებრივ ვიზუალს შესძენს. 

       

       

      ინგრედიენტები:

       

      ღია ფერის ჭვავის ცომი

       

      1 ¼ ჭიქა წყალი

      1 ½ სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი

      1 ¾ პურის ფქვილი

      1 1/3 ჭიქა ჭვავის ფქვილი

      2 სუფრის კოვზი შაქარი

      1 ½ სუფრის კოვზი მარილი

      2 სუფრის კოზვი კვლიავის თესლი 

      2 ¼ სუფრის კოვზი მშრალი საფუარი

       

       

      მუქი ფერის ჭვავის ცომი

       

      1 ¼ წყალი 

      4 ½ სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი

      1 ¾ პურის ფქვილი

      1 1/3 ჭვავის ფქვილი 

      2 სუფრის კოვზი შაქარი

      1 ¾ სუფრის კოვზი მარილი

      2 სუფრის კოვზი კაკაო 

      2 სუფრის კოზვი კვლიავის თესლი 

      2 ¼ სუფრის კოვზი მშრალი საფუარი

       

       

       

      მომზადების წესი:

      ღია ფერის ცომისათვის ერთმანეთში კარგად აურიეთ პურის ფქვილი, მარილი, შაქარი და კვლიავის თესლი. წამოადუღეთ წყალი და მცენარეული ზეთი. ისინი გაგრილების შემდეგ დაუმატეთ მასას და თან კარგადურიეთ. ნელ-ნელა ჩაამატეთ ჭვავის ფქვილი, სანამ არ მიიღებთ მაგარ ცომს. გადაიტანეთ ცომი ფქვილმოყრილ ფიცარზე და დატოვეთ 5-7 წუთი. შემდეგ ცომი გადაიტანეთ თასში, თავზე დაახურეთ და აცადეთ ცომს ამოვიდეს. ცომი დაახლოებით უნდა გაორმაგდეს ზომაში. 

       

      გაიმეორეთ იგივე მუქი ფერის ჭვავის ცომის შემთხვევაშიც. 

       

      მიღებული მასებიდან აიღეთ საშუალო ცომის გუნდები, ოდნავ გააბრტყელეთ. შემდეგ მუქი ცომის ნაჭერს დაადეთ ღია ფერის ნაჭერი და კიდევ ერთხელ, ოდნავ გააბრტყელეთ, რომ ცომები ერთმანეთთან მჭიდროდ იყოს. შემდეგ ერთი ბოლოდან გადაახვიეთ ცომი. (იხ. ვიდეო)

       

      იგივე გაიმეორეთ დარჩენილი ცომით. შემდეგ ცომები გადაიტანეთ ფორმებში და გამოაცხვეთ. ლამაზი და ორიგინალური პური მზადაა მისართმევად! 

      თემა:

      ჭვავი

      გემრიელი

      იფქლი

      რეცეპტი

      პურეული

      პურ-ფუნთუშეული

      იკვებე

      Please reload

      შემოგვიერთდით
      • Facebook Basic Square
      • Twitter Basic Square
      • LinkedIn App Icon
      • SoundCloud App Icon
      • Instagram App Icon

      იკვებე | ივარჯიშე | ისწავლე | იცხოვრე |