© 2015 Ipkli

  • ინფო

  • პროდუქცია

  • სიახლეები

  • მაღაზიები

  • კონტაქტი

  • Blog

  • More

    გამოიწერეთ სიახლეები!

    გილოცავთ, თქვენ გამოიწერეთ "იფქლის" სიახლეები!

    EN

    • fb.png
    • linkedin.png
    • twitter.png
    • instagram.png
    • ინფო

    • პროდუქცია

    • სიახლეები

    • მაღაზიები

    • კონტაქტი

    • Blog

    • More

      "იფქლი" გოლდენ ბრენდის 2017 წლის ჯილდოს...

      01.05.2018

      იფქლის პასკები უკვე გაყიდვაშია!

      28.03.2018

      დაჭრილი ეკონომბატონი - "იფქლის" ახალი პრ...

      01.02.2018

      როგორია ჭვავის 80%-იანი პური?

      08.12.2017

      რატომაა "ნატურამო" ყველაზე ჯანსაღი დიეტუ...

      28.06.2017

      "იფქლი" ჯანსაღი ცხოვრების წესის მხარდამჭ...

      24.06.2017

      5 მითი პურის შესახებ, რომლებიც არ უნდა დაიჯეროთ

      31.05.2017

      10 სახალისო ფაქტი პურის შესახებ

      29.05.2017

      "იფქლის" ქიშმიშიანი პასკები თბილისის მაღ...

      10.04.2017

      ჭვავის პური სვანური მარილი - ჩვენი ახალი პროდუქტი!

      06.04.2017

      Please reload

      უახლესი

      რატომ არის „იფქლის“ შავი პურეული შედარებით ღია ფერის?

      18.06.2015

      ჯანსაღი კვებისათვის რეკომენდირებული რაციონი

      16.03.2015

      რა უპირატესობა აქვს ხაშზე დამზადებულ პურს?

      07.09.2015

      1/4
      Please reload

      პოპულარული

      როგორ მიიღება ბუნებრივად შავი პურის ფერი?

      11.06.2015

      ალაო ის ბუნებრივი ინგრედიენტია, რომელიც პურს მუქ შეფერილობას და განსაკუთრებულ არომატს სძენს. 

       

      ალაოს მიღება შესაძლებელია ხორბლის, შვრიის, ჭვავის და ქერის მარცვლებისაგან. ყველაზე ხშირად წარმოებაში სწორედ ქერის ალაო გამოიყენება.

      სურათზე: ალაო 

       

      ალაო არამარტო პურეულში, არამედ შეფერილობისათვის ისეთ ალკოჰოლურ სასმელებშიც გამოიყენება, როგორებიცაა ვისკი და ლუდი. 

       

      როგორ მიიღება ალაო 

      ალაოს მისაღებად მარცვლეული რამდენიმე ეტაპს გადის. თავდაპირველად,  ქერის მარცვლები ირჩევა, ხარისხდება და სუფთავდება. მარცვალი რამდენიმე დღის განმავლობაში წყლით იჟღინთება და იწყებს გაღივებას. მას შემდეგ, რაც მარცვლეულის ტენიანობა საჭირო დონეს მიაღწევს, იწყება მისი ჰაერზე გამოშრობა. ეს პროცესი დაახლოებით 5 დღის მანძილზე გრძელდება. ამ ეტაპამდე მოსულ მარცვალს „მწვანე ალაოს“ უწოდებენ. 

      სურათზე: ე.წ. მწვანე ალაო 

       

      გამოშრობის შემდეგ ალაოს ღივებს აცლიან და აქუცმაცებენ. მისი მოხალვის პროცესი შეიძლება სხვადასხვა ხანგრძლივობის იყოს, რაც საბოლოოდ მის ფერზე აისახება. ამ ეტაპების შემდეგ ალაო უკვე მზადაა წარმოებაში გამოსაყენებლად.  

      სურათზე: ალაოს საბოლოო სახე 

       

      ალაოს ფერი

      პურის გასამუქებლად ხშირად გამოიყენება ალაო. სიმუქის ხარისხი ცომში დამატებული ალაოს ოდენობაზეა დამოკიდებული. ჭვავის პური ხორბლის შავ პურთან შედარებით საგრძნობლად მუქია.

       სურათზე: "იფქლის" ჭვავის და ხორბლის პურები 

       

      გემო

      პურში დიდი ოდენობით ალაოს დამატება, უპირველესად განპირობებულია პურში გემონური თვისებების ასამაღლებლად. ის, რომ ალაო პურს შეფერილობასაც უცვლის, თანმდევი ეფექტია, თუმცა არა პრიორიტეტული. 

       

      თუ შავ პურში ალაო არაა გარეული, ის უფრო რუხი, მოთეთრო უნდა იყოს, ვიდრე მუქი ყავისფერი ან შავი. იხილეთ, რა ფერი აქვს ხორბლის და ჭვავის შავ პურს ბუნებრივად.

       

      "იფქლის" მისიაა ჯანსაღი და გემრიელი პურფუნთუშეულის წარმოება. მომხმარებლისათვის ჯანსაღი პროდუქციის მიწოდება ჩვენი პრიორიტეტია, ამიტომ წარმოებაში ნატურალურ ინგრედიენტებს ვიყენებთ. 

       

      გაქვთ დამატებითი კითხვები?

       

      თემა:

      ალაო

      ჭვავის პური

      ShaviPuri

      შავი პური

      პური

      ტექნოლოგი

      ისწავლე

      Please reload

      შემოგვიერთდით
      • Facebook Basic Square
      • Twitter Basic Square
      • LinkedIn App Icon
      • SoundCloud App Icon
      • Instagram App Icon

      იკვებე | ივარჯიშე | ისწავლე | იცხოვრე |