მოცვის ჩატნი


ინგრედიენტები:

24 ნაჭერი ქატოს პური, გახუხული

227 გრამი ფრანგული ყველი კამამბერი, 24 ნაჭერი

მოცვის ჩატნის ინგრედიენტები:

2 ჩაის კოვზი შავი ან ყვითელი მდოგვის თესლი

1/4 ჩაის კოვზი ძირას თესლი

1 ჭიქა (250 მლ) ახალი ან გაყინული მოცვი, წვრილად დაჭრილი

1/2 ჭიქა წვრილად დაჭრილი მსხალის ჩირი

1/2 ჭიქა წვრილად დაჭრილი ტკბილი ხახვი

1/4 ჭიქა ყავისფერი შაქარი

3 ჩაის კოვზი ვაშლის ძმარი

2 ჩაის კოვზი გახეხილი ჯანჯაფილი

1 ჩაის კოვზი მიხაკის სუნელი

1 მწიკვი წიწაკის სუნელი

1 მწიკვი მარილი

მომზადების წესი:

მცირე ზომის ჯამში მოხალეთ მდოგვის და ძირას თესლი საშუალო ცეცხლზე. დაახლოებით 5 წუთის შემდეგ დაამატეთ ყველა ჩამოთვლილი ინგრედიენტი და 1/4 ჭიქა (60 მლ) წყალი. აადუღეთ და ურიეთ სანამ მასა არ გახდება ერთგვაროვანი და სქელი. (დაახლოებით 40 წუთში)

გაციების შემდეგ პურის გახუხულ ნაჭრებზე დაალაგეთ ყველი კამამბერის ნაჭრები და ზემოდან მოასხით მომზადებული ჩატნი. გემრიელად მიირთვით!

პოპულარული