რა უპირატესობა აქვს ხაშზე დამზადებულ პურს?
საქართველოში ოდითგანვე პურის ცომს ხაშზე, ანუ სპეციალურად დამჟავებულ ცომზე ამზადებდნენ. პურის ცხობის ეს მეთოდი გავრცელებული იყო მთელ ქვეყანაში, სანამ ის 90-იან წლებში მასობრივი წარმოებისათვის პურის მომზადების უფრო დაჩქარებულმა, თუმცა ნაკლებად ჯანსაღმა ტექნოლოგიამ არ ჩაანაცვლა. (მოუსმინეთ)

ამის მიზეზები ის გახლდათ, რომ ერთის მხრივ დაიკარგა პურის ცხობის ცოდნა და მეორეს მხრივ, ქართულ კომპანიებს ხელი არ მიუწვდებოდათ ტექნოლოგიებზე, რომლებიც მასობრივად პურის ხაშზე წარმოების განხორციელების საშუალებას მისცემდათ.
თუ პურის ცხობის პროცესი მინიმუმ 6