როგორია ჭვავის 80%-იანი პური?
ქართულ ბაზარზე უკვე თვეზე მეტია "იფქლის" ახალი სახეობის პური, 80%-იანი ჭვავის პური იყიდება.
პურის მაღაზიების დახლებზე გამოჩენას ჩვენი ერთგული მომხმარებელი სხვადასხვა კითხვით მალევე გამოეხმაურა.
რას ნიშნავს 80%?
80% პურში ჭვავის ფქვილის მაჩვენებელს მიემართება, ანუ, აღნიშნული სახეობის პურის რეცეპტში 80% ჭვავის ფქვილს უჭირავს. ასეთი ტიპის ჭვავის პურს უფრო მკვეთრი გემო და არომატი აქვს, ვიდრე ჭვავის სხვა პურებს.
ჭვავის სხვა პურები არ ცხვება მთლიანად ჭვავის ფქვილზე?
მსოფლიოს თითქმის ყველა ჭვავის პურის რეცეპტი მოიცავს ხორბლის ფქვილის გარკვეულ პრიოცენტს, ყველაზე ხშირად ჭვავის და ხორბლის ფქვილის რაოდენობები ასე 50%-50% ნაწილდება ხოლმე, თუმცა შესაძლებელია ნებისმიერი სხვა შეფარდება, მაგ. 60%-40%-ზე, 70%-30%-ზე და ა.შ. ეს მსოფლიოში მიღებული სტანდარტია და ჭვავის პური ასეთი წესით იმ ქვეყნებშიც კი ცხვება, სადაც ჭვავის კულტურა ძალიან მაღალია.
პურის წარმოებისთვის იმპორტული ფქვილი გამოიყენება?
აღნიშნული პურისათვის საჭირო ჭვავის ფქვილს, ისევე როგორც ყველა სხვა ჭვავის პურებისათვის, "იფქლი" ბელორუსიიდან იღებს.
80%-იან ჭვავის პურში საფუარი გამოიყენება?
80%-იანი ჭვავის პური ბინებრივ საფუარზე, დედოზე, ცხვება. მასში არ გამოიყენება მშრალი, ე.წ. ინდუსტრიული საფუარი.
რა ღირს 80%-იანი პური?
პროდუქტი თბილისის მაღაზიებში უკვე იყიდება და მისი ფასი 1.40 ლარს შეადგენს.