ფრანგული ტოსტი


ინგრედიენტები:

2 ცალი კვერცხი

1/2 ჭიქა რძე

1 სუფრის კოვზი ნეკერჩხლის სიროფი

1/2 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი

მწიკვი მარილი

დაფქვილი დარიჩინი გემოვნებით

ტოსტის პურის 8 ნაჭერი

4 სუფრის კოვზი კარაქი

4-5 ნაჭერი ყველი მოცარელა, თხლად დაჭრილი

1 ცალი თხლად დაჭრილი ატამი, გემოვნებით

მომზადების წესი:

გაახურეთ ღუმელი, ლანგარზე საცხობი ქაღალდი დადეთ და წაუსვით კარაქი. განიერ თასში ერთმანეთში აურიეთ კვერცხი, რძე, ნეკერჩხლის სიროფი, მარილი და დარიჩინი.

პურის ნაჭრები კარგად გაჟღინთეთ მასაში და გადაიტანეთ ლანგარზე, აცხვეთ დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაელოდეთ ნაჭრების ცოტათი გაციებას. ოთხ ნაჭერს გულში ყველი და ატმის ნაჭერი ჩაუდეთ და მეორე ნაჭერი თავზე დაადეთ. აცხვეთ კიდევ 8-10 წუთის განმავლობაში, სანამ ყველი არ გადნება. გემრიელად მიირთვით!

პოპულარული