წითელი წიწაკის როლი
ინგრედიენტები:
1 დიდი შაურმის პური
1/4 ჭიქა შემწვარი წითელი წიწაკა
1/2 ჭიქა ისპანახი
1/4 ჭიქა შუაზე გაჭრილი ქამა სოკო
1/4 ჭიქა თხლად დაჭრილი კიტრი
2 სუფრის კოვზი თხის ყველი
2 სუფრის კოვზი ყველი ფეტა
2 სუფრის კოვზი შუაზე გაჭრილი მწვანე ზეთისხილი
1 სუფრის კოვზი წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი
მომზადების წესი:
დიდი მრგვალი ზომის ტაფა გაახურეთ და ლავაში რამდენიმე წამის განმავლობაში შეათბეთ. გადმოიღეთ ლავაში, გაშალეთ და გულში თხის ყველი, ყველი ფეტა, სოკო, მწვანე ხახვი და წითელი წიწაკა ჩაუდეთ. გადაახვიეთ და რამდენიმე წუთი კვლავ ტაფაზე გადაიტანეთ. როცა ყველი გადნობას დაიწყებს, გადმოიღეთ ლავაში, გახსენით და ჩაუმატეთ ისპანახის ფოთოლი, კიტრი და ზეთისხილი.
წითელი წიწაკის როლი უკვე მზადაა.